Workshops

Workshops voor binnen en buiten

Modder schilderij maken - Mudpainting

Pyramids

Met modder en acrylverf een schilderij maken. Geïnspireerd door Afrikaanse schilderkunst gaan we aan de slag om onze eigen modderverf aan te maken. Je mag lekker met je handen werken of met een kwast of paletmes. Tussendoor even lekker pauze met wat lekkers erbij. Het schilderij moet natuurlijk nog wel even drogen! Ik heb een klein doosje om hem mee te nemen, of je haalt hem de volgende dag op. Voor grote productie zijn er nog extra doeken beschikbaar! minimaal 4- max. 8 cursisten.

Duur: 19u-21u30
Waar: StudioSon Vogelshemweg 14 Gasselternijveen

Kosten € 42.-  inclusief thee, lekkers, 1 schilderdoek en verfmaterialen 
(of 5 strippen van de open atelierkaart: €75,- = 10 strippen)
Aanmelden: mail@sonjakruit.nl 06 82167782

Buiten tekenen naar waarneming

dinsdag 30 april & vrijdag 10 mei

molen de juffer
Deze workshop is ook toepasbaar op andere locaties in Drenthe de prijs is dan exclusief reiskosten.

Vanaf Atelier StudioSon lopen we naar mooie plekken in Gasselternijveen waar we kunnen gaan natekenen. Vooraf krijg je instructies, tijdens het tekenen loop ik ook langs om mee te helpen.

Tekenen naar waarneming is enorm leerzaam en ook heerlijk om tegelijk buiten te zijn en te genieten van het weer en de omgeving. Tussendoor even pauze met koffie en thee. Bij slecht weer wordt de workshop verplaatst naar een andere datum.

Er is nu ook de mogelijkheid in de molen De Juffer te tekenen, dit is een fantastische locatie om te oefenen met licht donker en gekke ronde vormen. Ook is er prachtig uitzicht vanaf de molen.

Duur +/- 3 uur 13u-15u
Kosten €35,-  
inclusief koffie, thee, lekkers en materiaal 
(of 4 strippen van de open atelierkaart: €75,- = 10 strippen)

aanmelden: mail@sonjakruit.nl of 06 8216 7782
N.B. met slecht weer wordt het verplaatst naar een 
andere datum. Beschikbaarheid molen hangt af van molenaar.

Een mooi cadeau maken voor jezelf of iemand anders? Dat kan natuurlijk ook. Teken of beschilder in 2-3 uur een prachtig zelf vormgegeven bord in elke sfeer die jou blij maakt.

Inbegrepen zit: een bord, materiaal voor het keramiek. Koffie en thee. Het afbakken kan na 24u en doe je zelf thuis, of ik doe het voor €5,- voor jou dan kan je jouw kunstwerk binnen 2 dagen ophalen.

Onder het genot van Koffie of thee begeleid ik jou in je creatieve proces. Stipwerk is ook mogelijk (bepaalde techniek).

Duur ca. 2,5 uur
Waar Vogelshemweg 14 Gasselternijveen.

Kosten €35.- inclusief koffie, thee, basismaterialen* 
Aanmelden: mail@sonjakruit.nl 
                          06 8216 7782

**************************************************

Deze middag vol Yinyoga en tekenen hoef jij even helemaal niks. Yin yoga brengt je in diepe ontspanning en contact met jouw lichaam. Het zijn hele rustige strekoefeningen waarbij je uitgenodigd wordt om dat diepe contact met jouw ademhaling en lichaam aan te gaan. Vanuit deze ontspanning breng ik zeer laagdrempelige tekenoefeningen in, waarbij voelen centraal staat. Tussendoor is het een feestje in de pauze met heerlijke hapjes en lekkere thee. Joan Niebuur geeft gepassioneerd en creatief yinyoga les. 

Wij zijn op zoek naar een mooie symbiose om mensen met hun hart en passie te verbinden vanuit rust.

Duur: 13u-17u
Waar: Witkoelenweg 3 Eesergroen, praktijk la Mojo

Kosten €66.- inclusief thee, lekkers en heel veel ontspanning
Aanmelden: info@lamojo.nl
                         www.lamojo.nl

Eigen Etagère maken in 3x

Op aanvraag!

Witte havik etagère

We beginnen met het bepalen van de voetjes. Misschien heb je zelf een leuk tussenstukje thuis, om de verdieping te creëren. Zodra de constructie bekend is gaan we bepalen waar en wat we kunnen tekenen of schilderen, ik heb wel wat ideetjes. 

De eerste les duurt zo’n 1,5 a 2 uur en gaat vooral om het illustreren van de etagère het tweede moment duurt minder lang, ongeveer een uur. Dan zetten we de puntjes op de i en maken we onze illustraties af. Het derde moment heb ik de ontwerpen afgebakken en kunnen ze in elkaar gezet worden met porselein lijm. Na een nachtje drogen kan de etagère opgehaald worden.

*Inbegrepen zit: 2 borden 1 vaasje of kop, verf, lijm materiaal voor het keramiek en afbakken. Koffie en thee. Optioneel een verdieping en ornamenten erbij, in de winkel verkrijgbaar.

Duur circa 3,5-4 uur over drie dagen.
Waar Vogelshemweg 14 Gasselternijveen.

Kosten €65.- inclusief koffie, thee, basismaterialen* 
Aanmelden: mail@sonjakruit.nl 
                          06 8216 7782

Keramiek beschilderen en boekenlegger maken

Op aanvraag!

Moederdagcadeau

We gaan eerst onze creatieve vingers losmaken op het maken van een boekenlegger. Daarna gaan we iets van glas of keramiek beschilderen/tekenen. Even een lekker moment voor jezelf om creatief bezig te zijn en iets persoonlijks te maken.

Je kan zelf iets van keramiek, glas of porselein meenemen. Denk aan een bord (makkelijk te beschilderen), mok of glas. Ik heb zelf ook heel wat in de aanbieding tegen een kleine vergoeding.

Inbegrepen zit: materiaal voor de boekenleggers, verf materiaal voor het keramiek. Koffie en thee. Het afbakken kan na 24u en doe je zelf thuis, of ik doe het voor €5,- voor jou dan kan je jouw kunstwerk binnen 2 dagen ophalen.

Duur ca. 2,5 uur
Waar Vogelshemweg 14 Gasselternijveen.

Kosten €45,- inclusief koffie, thee, boekenlegger, keramiek verf 
Aanmelden: mail@sonjakruit.nl 
                         06 8216 7782