Warme blikvanger bij Tandzorgpraktijk Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEENBezoekers van de tandzorgpraktijk in het medisch centrum van Gasselternijveen worden begroet met muurschilderingen van vrolijke landschappen. “Met elementen uit de omgeving en een beetje fantasie”, lacht Sonja Kruit, die met haar ‘Blikvangers’ de bezoekers op hun gemak wil stellen.

Bij binnenkomst is het grote schilderij meteen te zien: een landschap waarin het praktijkgebouw en de molen de Juffer zijn te zien. Achter de baliemedewerkster prijkt een ander landschap in de frisse kleuren blauw en groen van het logo. De tandzorgpraktijk nodigde de lokale kunstenares uit om de ruimten karakter te geven.

Sonja Kruit werkt sinds drie jaar vanuit haar atelier in Gasselternijveen. Onder de noemer ‘Blikvangers’ maakt ze kunstwerken – schilderijen of sculpturen – die een ruimte of (buiten-) plek sfeer en karakter geven. “Alles wordt op maat gemaakt”, verteld Sonja enthousiast, “zodat het werk aansluit op de huisstijl van een bedrijf of de smaak van mensen die hun woonomgeving willen opvrolijken. Met een blikvanger kan je laten zien wie je bent en waar je voor staat”.

Sinds dit jaar geeft Sonja ook tekenlessen in het dorp. Eerst in dorpshuis de Spil, maar sinds kort ook  in haar eigen atelier aan de Vogelshemweg, naast brocantewinkel le Chaos. In een gezellige ruimte wordt gewerkt aan lange tafels en de lessen zijn voor iedereen. “het maakt niet uit of je ervaring hebt met tekenen”, zegt de kunstenares. “Jong en oud is welkom. Sinds kort geef ik ook lessen aan tieners, omdat daar veel vraag naar is. Tekenen is leuk voor iedereen!”

Voor meer informatie over de ‘Blikvangers’ en de tekenlessen, kijk op: www.sonjakruit.nl 

Comments are closed